Du kan använda en Cloud-enhet eller annan delad enhet för att lagra Hot Alarm Clock-data. I det här fallet kan du använda samma data på flera datorer samtidigt.

Som Cloud Drive kan du använda Microsoft OneDrive[1], Google Drive[2], etc.

Som standard lagras filer med programdata i mappen "C:\Program Files (x86)\HotAlarmClock\Data".

Öppna programinställningarna och i fältet Databassökväg anger du sökvägen till en separat mapp där Hot Alarm Clock-data kommer att lagras. Om det redan finns datafiler i den här mappen laddar Hot Alarm Clock data från den nya mappen. Om det inte finns några filer i den här mappen sparar Hot Alarm Clock den aktuella informationen där.

Ställa in datasynkronisering

OneDrive-mapp med datafiler:

Data Sync Folder

Hur det fungerar: Hot Alarm Clock-programmet övervakar kontinuerligt ändringar i DAT-filer i den angivna mappen. Så snart programmet ser att datafilen har modifierats av en annan användare, läser den de nya uppgifterna och uppdaterar den i programmet. Om två användare ändrar data i programmet samtidigt kan det uppstå problem med datasynkronisering. Hot Alarm Clock-programvaran är inte utformad för samtidig modifiering av data av flera användare.

Obs! Om du har aktiverat flytande fönster och skärmupplösningarna på datorerna är olika kan det uppstå problem med att synkronisera positioner och storlekar för flytande fönster.

1. Microsoft OneDrive

OneDrive låter dig komma åt och redigera dina filer från alla dina enheter var som helst.

Beskrivning: https://www.microsoft.com/microsoft-365/onedrive/online-cloud-storage

Installera OneDrive

2. Google Drive

Få åtkomst till allt ditt Google Drive-innehåll direkt från din dator utan att använda diskutrymme.

Beskrivning: https://www.google.com/drive/

Ladda ner Google Drive