Alarm är Hot Alarm Clocks kärnfunktion. Du kan ställa in ett engångs- eller återkommande alarm eller använda en godtycklig uppsättning datum och tider.

Efter att ha ställt in alarmet, definiera åtgärder som ska startas vid den fördefinierade tiden: spela musik, visa ett meddelande och så vidare.

Alarm

Etikett
Väckarklocka beskrivning. Denna text visas även i Påminnelsefönstret när larmet går.
Grupp
En grupp väckarklockan tillhör. Du kan välja en befintlig grupp eller ange ett nytt gruppnamn. Det här fältet är praktiskt för att gruppera väckarklockor i listan.
Ikon
Genom att använda en ikon kan du snabbare hitta väckarklockan i listan. Du kan redigera listan med ikoner. Klicka på Anpassa... längst ned i popup-fönstret. Du kan lägga till, redigera, ta bort eller flytta valfri ikon i listan.
Färg
Du kan välja en färg som ska användas för att markera en rad i listan.

Sker

• Om du valde En gång väljer du ett datum och en tid då väckarklockan ska gå. Du kan också bestämma om du vill ta bort väckarklockan efter att den har slocknat eller behålla den.
  • Om du valde Dagligen, ange upprepningsintervallet och välj datum och tid för att starta väckarklockan. Intervallet 1 (dag) betyder att väckarklockan kommer att inträffa en gång om dagen, intervallet 2 (dagar) betyder att väckarklockan kommer att inträffa varannan dag, och så vidare. Väckarklockan startar vid den angivna tiden på var och en av de angivna dagarna.
  • Om du valde Veckovis, ange upprepningsintervall och veckodagar då väckarklockan ska inträffa. Intervallet 1 (vecka) betyder att väckarklockan kommer att inträffa en gång i veckan, intervallet 2 (veckor) betyder att väckarklockan kommer att inträffa varannan vecka, och så vidare. Väckarklockan startar vid den angivna tiden på var och en av de angivna dagarna.
  • Om du valde Månatlig, ange upprepningsintervall och dagar i månaden då väckarklockan ska inträffa. Du kan också ange att du vill starta en väckarklocka den sista dagen (eller någon annan dag) i varje månad.
  • Om du valde Årligen, ange upprepningsintervall, dag och månad när väckarklockan ska inträffa och välj datum och tid för att starta väckarklockan.
  • Om du valde Specificerade datum, välj datum och tider då väckarklockan ska utlösas. För att lägga till ett datum och en tid, använd kalendern och klockan och klicka på knappen Lägg till. Listan sorteras automatiskt efter datum och tid. Du kan också dubbelklicka på kalendern för att snabbt lägga till eller ta bort ett datum och tid.

Daglig frekvens
I lägena Dagligen, Veckovis, Månatlig och Årlig kan du också få väckarklockan att upprepas under dagen. För att göra det, ange upprepningsintervallet i minuter eller timmar, starttiden och sluttid. Väckarklockan går för första gången vid den tid som anges i fältet Börjar vid. Väckarklockan kommer att återkomma med det angivna intervallet fram till slutet av dagen eller tills den tid som anges i fältet Slutar vid.
Varaktighet
I det här avsnittet kan du ställa in startdatum för väckarklockan och slutdatum. Dagarna då väckarklockan upprepas beror på startdatumet.
Du kan skriva ord som "today" och "tomorrow" i fältet Startdatum. Fullständig lista över ord som stöds: today, tomorrow, yesterday, bom, eom, Monday...Sunday, first, second...seventh.
Aktiverad(e)
Med den här inställningen kan du aktivera eller inaktivera väckarklockan. En väckarklocka som är aktiverad kan köras och en väckarklocka som är inaktiverad kan inte köras förrän den är aktiverad. Den här kryssrutan är alltid inställd när du redigerar en väckarklocka, men du kan avmarkera den och klicka på OK.

Se respektive avsnitt Ställa in åtgärder, Ställa in musik och ljud eller Flytande Windows för mer information om andra inställningar för väckarklockan.